mickejohansson.se

Musik

 Musik har alltid varit en viktig del i mitt liv. Jag började redan i lågstadiet med sång och spel som det kallades. I Andra klass började jag spela piano och på den vägen är det. Mitt första band hette Spartacus och bestod av mig på klaviatur, min storasyster Kristin på trummor (!) och hennes pojkvän Anders på gitarr och bas. Jag var 11 år när jag började och vi spelade elförstärkt folkmusik! Efter ett par år så hade vi ändrat musikinriktning och spelade rock med en stor del eget material som jag och Anders skrev. 

 Så småningom upplöstes detta band och jag blev medlem i ett rockband från Lindetrakten som hette Main Street Band. Detta band härjade i ett tiotal år i mellansverige, spelade in en singel och ett radioprogram. Så småningom tog även detta band slut och jag kom i kontakt med countrymusiken som sedan dess hört till mina favoriter.   

 Idag är jag sedan ett tiotal år medlem i Jack Daniel's Band, ett countryband ifrån Örebro som funnits sedan 1981. Jag har även varit med i Avsomnade Boogie Doctor's från Linde, ett bluesgäng som fanns i ett tiotal år och som gjorde en halvhjärtad comeback för ett par månader sedan. En comeback som numera kommit av sig.

Kolla in bandens hemsidor:

                                              

            

Jack Daniels Band                                  Boogie Doctors