tillbaka                                       Historia     Bilder     Kontakt     Länkar     Program    Media        

Historia

 Min historia inom trolleriets fascinerande värld började så smått i tioårsåldern med att jag fick en trollerilåda i julklapp av min mamma (det fick Joe Labero också och honom har det ju gått rätt bra för...). Jag hade alltid fascinerats av trolleri och tittade på b la Mark Wilsons tvserie som gick i svensk tv när jag var liten. Nu fick jag en låda och skulle bli trollkarl!

 Rekvisitan var faktiskt till stor del gjord i trä och jag lärde mig att utföra en del av de trick som följde med, b la kinesiska börsen där ett antal mynt med hål i (träskivor) träddes på ett snöre som någon fick hålla fast i ena handen. Under en näsduks skydd kunde jag sedan ta bort mynten från snöret utan att de släppte taget om ändarna! Ganska häftigt trick för en tioåring.

 Efter att ha sett en livs levande trollkarl på en julfest så frågade min far sagde trollkarl om det fanns någon trolleriskola i Örebro. Det var så jag kom att bli en av prickarna i trolleriklubben tärningen i Örebro. Jag var med där i drygt ett år och lärde mig en del om konsten av mina lärare Sverker Wiman (Trollo), Bertram andersson (Bertramo) och Gösta Ådin (Safiro). Vid en av klubbträffarna hade vi besök av Yahn Swahn som gav oss elever ett packettrick som jag fortfarande har kvar. En mycket stark effekt där fyra ess räknas upp ett och ett. Först vänder de sig om ett i taget. Sedan byter baksidorna färg två gånger! Jag utför fortfarande detta trick vid tillfälle.

 Under de följande åren så lärde jag mig en handfull trick som jag sedan använde vid alla tillfällen som bjöds. Däremot kan jag inte påstå att jag utvecklades något. Det kom andra intressen i stället; musik, mopeder och tjejer. Trolleriet hamnade i skymundan.

 Det dröjde tills jag fick en förfrågan om att trolla på ett barnkalas flera år senare innan jag på allvar tog tag i mitt trollande och började utveckla det hela. Sedan tog jag kontakt med Örebro Magiska Cirkel och blev medlem och på den vägen är det.

 Idag trollar jag på barnkalas, bröllop, vanliga fester, ja överallt där det passar med salongsmagi. Jag har inga illusioner utan kör closeup vilket jag tycker är den mest förbluffande formen av magi. Dessutom är den lätt att ta med sig.

 Tack för att du tog dig tid att läsa lite om min historia. Hoppas vi ses någon gång ute i den magiska verkligheten.

 

 Leo Kim